Riscă să nu le fie acceptate produsele pe teritoriul Moldovei. Noi reguli pentru producători
Full Article 50 second read

Riscă să nu le fie acceptate produsele pe teritoriul Moldovei. Noi reguli pentru producători

Ministerul Mediului anunță că, de la 1 ianuarie 2023 sunt valabile noi reguli pentru producătorii care generează deșeuri de ambalaje. Instituția precizează că doar agenții economici înregistrați în Sistemul Informațional Automatizat – Managementul Deșeurilor pot plasa pe piață mărfuri care generează, în procesul utilizării, deșeuri de ambalaje.

Se menționează că agenții economici care vor refuza să se înregistreze, dar vor continua să pună pe piață ambalaje, vor cădea sub incidența art. 1541 din Codul Contravențional.

Ministerul Mediului conlucrează cu Serviciul Vamal la elaborarea mecanismului de informare reciprocă privind statutul importatorului de produse cu ambalaje.

Instituția spune că agenții economici ce nu sunt înregistrați în Sistemul Informațional Automatizat – Managementul Deșeurilor nu vor fi acceptați să plaseze produsele pe teritoriul Republicii Moldova.

De menționat că producătorii au avut posibilitatea de a se înregistra în Sistemul Informațional Automatizat – Managementul Deșeurilor din 2020.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: