RISE Moldova a câștigat în prima instanță procesul cu „Exclusiv Media” SRL în dosarul „Banii lui Dodon din Bahamas”
Full Article 2 minutes read

RISE Moldova a câștigat în prima instanță procesul cu „Exclusiv Media” SRL în dosarul „Banii lui Dodon din Bahamas”

După mai mult de trei ani de judecată, RISE Moldova a câștigat în prima instanță procesul cu „Exclusiv Media” SRL în dosarul „Banii lui Dodon din Bahamas”. Despre acest lucru a anunțat instituția media pe pagina sa de Facebook.

Astfel, instanța de judecată a respins ca nefondată cererea de chemare în judecată a „Exclusiv Media” SRL.

Menționăm că pe 28 septembrie 2016, RISE Moldova a publicat investigația „Banii lui Dodon din Bahamas”, care relevă faptul că socialiștii s-au grupat în jurul unei afaceri secrete cu o companie offshore conectată la Federația Rusă și creată într-unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale din lume – Bahamas. Astfel, peste 30 de milioane de lei au intrat în Republica Moldova cu câteva luni înainte de alegerile prezidențiale prin intermediul companiei „Excluisv Media” SRL, gestionată de socialistul Corneliu Furculiță.

Ulterior, cu câteva zile înaintea turului II, Partidul Socialiștilor, dar și „Exclusiv Media” SRL au acționat RISE Moldova în judecată.

Instituția media menționează că în dosarul cu PSRM, RISE Moldova a mers la CtEDO pentru a apăra libertatea de exprimare în cazul investigației „Banii lui Dodon din Bahamas”. După acest pas, agentul guvernamental a solicitat Curții de Apel Chișinău (CAC) să revizuiască decizia prin care magistrații moldoveni au admis, parțial, cererea socialiștilor. În acest caz, mâine, 4 martie la CAC va avea loc o nouă ședință de judecată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: