(VIDEO) Rogozin a fost rănit în timp ce își sărbătoarea ziua de naștere într-un restaurant din Donețk
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Rogozin a fost rănit în timp ce își sărbătoarea ziua de naștere într-un restaurant din Donețk

Fostul șef al „Roscosmos” Dmitri Rogozin a fost rănit în timp ce se afla într-un restaurant din hotelul „Șes-Beș” din Donețk. Potrivit portalului rus „Agenstvo”, locul ar fi fost ținta unui atac cu proiectile de înaltă precizie, care a avut loc la doar 10 minute după ce la petrecere a venit și șeful administrației „DNR” Vitalii Hoțenko.

UPDATE Denis Pușilin, liderul nerecunoscut al „DNR” a anunțat doi morți în urma atacului.

Deputatul Dumei de Stat a Rusiei Alexei Juravlev a declarat pentru agenția TASS că atacul asupra hotelului a avut loc în jurul orei 20:00, atunci când în local se aflau câțiva oaspeți și paza lui Rogozin. Atacul s-ar fi produs în trei valuri „exact asupra hotelului”.

Juravlev a precizat că a murit o persoană – de la serviciile speciale de intervenție. Canalul de Telegram Wargonzo scrie că ar fi murit două persoane, iar cinci au fost rănite. Printre cei răniți este și Rogozin.

„Sunt rănit la spate. De trăit voi trăi. Ciobul m-a atins la doar 1 cm de coloană”, a declarat Rogozin pentru RT. Canalul de Telegram Baza scrie că Rogozin a fost rănit la cap, la fese și la șoldul drept și este spitalizat.

A fost rănit și Hoțenko, care însă a refuzat spitalizarea.

Potrivit specialiștilor, pentru atac a fost utilizat sistemul de artilerie Caesar de 155 mm. Wargonzo scrie însă că ar fi fost utilizate proiectile de rază lungă Excalibur.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: