România a reactualizat lisa țărilor pentru care se impune carantina
Full Article 2 minutes read

România a reactualizat lisa țărilor pentru care se impune carantina

Republica Moldova rămâne în lista statelor cu risc epidemiologic ridicat pentru România. Documentul a fost actualizat pe 25 martie de Institutul Național de Sănătate Publică, în funcție de incidența COVID-19 în statele respective. 

Astfel, persoanele care se întorc din aceste țări și vor să intre în România vor fi obligate să stea în carantină timp de 14 zile.

Sunt și mici excepții – cei care declară la graniță că vor rămâne în România mai puțin de 3 zile și au un test negativ, atunci nu mai trebuie să stea în izolare. Cei care vor să rămână ma mult, trebuie să stea în carantină, iar în a opta zi trebuie să facă un test. Dacă este negativ, în a zecea zi pot să scape de măsura carantinei.

România a reactualizat lisa țărilor pentru care se impune carantina

stirioficiale.ro

De asemenea, guvernul României a aprobat noile restricții pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

Potrivit documentului, în localitățile cu o incidență mai mare de 7,5 cazuri COVID la mia de locuitori va fi interzisă circulația în afara locuinței după ora 20:00, cu două ore mai devreme față de restul localităților. Măsura se va aplica și în localitățile în care incidența este mai mare de 4 cazuri la mia de locuitori în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, magazinele vor fi închise de la ora 18:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mia de locuitori, iar acolo unde incidența este mai mare de 7,5 cazuri la mie, măsura se va aplică pe tot parcursul săptămânii.

Se închid și sălile de fitness în localitățile cu o rată mai mare de 4 la mie. Totodată, Guvernul a luat mai multe decizii pentru a permite circulația în noaptea de Înviere.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: