România a transferat cele 300 de mii de euro destinate societății civile și presei independente din Moldova
Full Article 2 minutes read

România a transferat cele 300 de mii de euro destinate societății civile și presei independente din Moldova

Ministerul Afacerilor Externe a efectuat deja plata contribuției voluntare de 300 de mii de euro, prin European Endowment for Democracy (EED), pentru implementarea de proiecte în sprijinul societății civile și al presei independente din Republica Moldova. Contribuția a fost anunțată de ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, în cadrul vizitei oficiale în Republica Moldova, precizează Ambasada României în Republica Moldova, într-un comunicat de presă citat de IPN.

Asistența financiară respectivă a fost atribuită în conformitate cu pachetul de sprijin din partea României pentru cetățenii Republicii Moldova, anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, la Chișinău, în decembrie 2020. Contribuția este asigurată din Fondul de Democratizare și Dezvoltare Sustenabilă pentru Republica Moldova, inclus în Planul anual de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară aferent anului 2021.

Potrivit diplomației române, decizia ministrului Bogdan Aurescu a fost luată în continuarea contribuției voluntare similare, în valoare de 250 de mii de euro, decise de ministrul român în noiembrie 2020. Bani destinați, la fel, pentru implementarea de proiecte în sprijinul societății civile și al presei independente din Moldova.

Ambasada precizează că prin această măsură este reiterat angajamentul ferm al României de a sprijini parcursul european al Republicii Moldova, inclusiv prin acțiuni de asistență oficială pentru dezvoltare și în conformitate cu Parteneriatul Strategic bilateral pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova.

European Endowment for Democracy (EED) este o organizație înființată în 2013 de Uniunea Europeană și statele membre ca entitate independentă cu expertiză în promovarea proiectelor destinate consolidării democrației și drepturilor omului în Vecinătatea UE.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: