România anunță că este pregătită să livreze gaze naturale Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

România anunță că este pregătită să livreze gaze naturale Republicii Moldova

România este pregătită din punct de vedere tehnic să livreze gaze naturale Republicii Moldova. Potrivit autorităţilor de la Bucureşti, relatează TVR Moldova, compania care asigură transportul de gaze a finalizat lucrările de interconectare dintre cele două state.

Consilierul în cadrul Cancelariei premierului Românei, George Agafitei, a menționat că „ajunge gazul și pentru moldoveni”.

„Chiar dacă va fi o iarnă grea, nu cred că va depăși ceea ce avem în depozite și ceea ce producem. Suntem și în discuții cu partenerii externi pentru import de gaze, import de gaze pe care o să îl facem nu doar pentru România, ci și pentru a-i ajuta pe vecinii noștri,  Republica Moldova sau Ucraina, sau alți parteneri din UE. Ajunge gazul și pentru moldoveni și o companie de stat care se ocupă de transportul de gaze a reușit să termine lucrările de interconectare între noi și Republica Moldova”, a precizat consilierul român.

„Dacă gazul curge într-o direcție, acum poate pleca gazul și de la noi la ei. Dacă ei au nevoie, noi le putem oferi”, a mai menționat consilierul în cadrul Cancelariei premierului Românei.

Amintim că în cadrul vizitei la București din 29 iulie curent a președintei Maia Sandu, omologul ei român Klaus Iohannis a spus că România nu va abandona Republica Moldova și va găsi soluții, inclusiv pe subiectul securității energetice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: