România anunță că este pregătită să livreze gaze naturale Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

România anunță că este pregătită să livreze gaze naturale Republicii Moldova

România este pregătită din punct de vedere tehnic să livreze gaze naturale Republicii Moldova. Potrivit autorităţilor de la Bucureşti, relatează TVR Moldova, compania care asigură transportul de gaze a finalizat lucrările de interconectare dintre cele două state.

Consilierul în cadrul Cancelariei premierului Românei, George Agafitei, a menționat că „ajunge gazul și pentru moldoveni”.

„Chiar dacă va fi o iarnă grea, nu cred că va depăși ceea ce avem în depozite și ceea ce producem. Suntem și în discuții cu partenerii externi pentru import de gaze, import de gaze pe care o să îl facem nu doar pentru România, ci și pentru a-i ajuta pe vecinii noștri,  Republica Moldova sau Ucraina, sau alți parteneri din UE. Ajunge gazul și pentru moldoveni și o companie de stat care se ocupă de transportul de gaze a reușit să termine lucrările de interconectare între noi și Republica Moldova”, a precizat consilierul român.

„Dacă gazul curge într-o direcție, acum poate pleca gazul și de la noi la ei. Dacă ei au nevoie, noi le putem oferi”, a mai menționat consilierul în cadrul Cancelariei premierului Românei.

Amintim că în cadrul vizitei la București din 29 iulie curent a președintei Maia Sandu, omologul ei român Klaus Iohannis a spus că România nu va abandona Republica Moldova și va găsi soluții, inclusiv pe subiectul securității energetice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: