România: Bilanțul celor infectați cu COVID-19 a ajuns 1 760 de persoane. Totodată, 38 de persoane au decedat
Full Article 2 minutes read

România: Bilanțul celor infectați cu COVID-19 a ajuns 1 760 de persoane. Totodată, 38 de persoane au decedat

În România au fost confirmate 308 cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19, informează Digi24, astăzi, 29 martie. Astfel, bilanțul celor infectați a ajuns la 1 760 de cazuri. 

x

Sursa citată menționează că pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 și 89 de ani.

De asemenea, virusul a provocat decesul a 38 de persoane, care au fost internate la spitalele din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timișoara, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța și Ialomița. Aceeași sursă menționează că sâmbătă, 28 martie, a fost ziua în care au fost anunțate cele mai multe decese – 11. Totodată, 169 de persoane au fost declarate vindecate și externate.

Precizăm că în România, în carantină instituționalizată sunt 8 666 de persoane. Alte 132 641 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: