România: De la 1 august, începe imunizarea adolescenților cu serul Moderna
Full Article 2 minutes read

România: De la 1 august, începe imunizarea adolescenților cu serul Moderna

În România, de la 1 august, începe imunizarea anti-COVID-19 pentru categoria de vârstă 12-17 ani cu serul produs de compania Moderna, informează Agerpres. Campania de imunizare în rândul adolescenţilor vine după ce Agenţia Europeană a Medicamentului a emis o recomandare în acest sens.

Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 28 de zile.

Înscrierea la programare a minorilor în platforma electronică se va putea realiza prin intermediul conturilor părinţilor, tutorilor sau ale aparţinătorilor legali.

Din data de 2 august, vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de imunizare, la cabinetele medicilor de familie unde se administrează acest tip de vaccin sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough organizate la nivel naţional.

Vaccinarea este gratuită şi voluntară, iar pentru facilitarea procesului de imunizare se pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât şi formularul de consimţământ informat prin care îşi exprimă acordul în acest sens. Documentul poate fi semnat de unul dintre părinţi, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare adulţii vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, paşaport, pentru adulţi şi certificatul de naştere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani).

Amintim că la sfârșitul lunii mai 2021, Agenţia Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinarea cu serul Pfizer-BioNTech a copiilor cu vârste de 12-15 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: