România, reacție la afirmațiile lui Putin „care induc ideea ca ar avea pretenții teritoriale față de Ucraina”
Full Article 2 minutes read

România, reacție la afirmațiile lui Putin „care induc ideea ca ar avea pretenții teritoriale față de Ucraina”

Autoritățile române resping acuzațiile președintelui rus precum că „România ar avea pretenții teritoriale față de Ucraina”. Se menționează că statul român „susține independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, iar „războiul de agresiune declanșat de Rusia la 24 februarie reprezintă o încălcare gravă”. Reacția României vine ca urmare a declarațiilor președintelui rus, în care cel din urmă a acuzat România și Polonia că vor teritorii din Ucraina.

Ministerul Afacerilor Externe al României a venit cu o reacție ca urmare a discursului susținut de Vladimir Putin cu ocazia Zilei Unității Naționale.

„Respingem aserțiunile exprimate de președintele Federației Ruse, care induc în mod fals ideea că România ar avea pretenții teritoriale față de Ucraina”, se arată în declarația Ministerului român.

Totodată, autoritățile din România evidențiază că „războiul de agresiune declanșat de Rusia la 24 februarie reprezintă o încălcare gravă și brutală a principiilor de drept internațional, inclusiv a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei”

„În acest context, România reafirmă susținerea sa fermă pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei, în frontierele sale recunoscute internațional”, mai comunică autoritățile române.

***

De menționat că pe 4 noiembrie, președintele rus Vladimir Putin a vorbit despre cele de-al Doilea Război Mondial în cadrul unui discurs cu ocazia Zilei Unității Naționale. Potrivit oficialului rus, după război, zone mari din Polonia, Ungaria și România au fost luate de Stalin în favoarea Ucrainei. Putin a adăugat că „absorbția Ucrainei” din Polonia „nu a dispărut”. Potrivit lui, Rusia „a dat în mod voluntar teritoriile sale istorice pentru a crea un spațiu cultural, umanitar, istoric unic, comun”.

„Dar acele teritorii pe care le-am menționat mai sus au fost rupte cu forța din Ungaria, România și Polonia. Acestea sunt situații complet diferite”, a spus Putin.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: