România: un copil de 13 ani, fără alte probleme de sănătate, a decedat după ce s-a infectat cu COVD-19
Full Article 2 minutes read

România: un copil de 13 ani, fără alte probleme de sănătate, a decedat după ce s-a infectat cu COVD-19

O fată de 13 ani din Bacău și un tânăr de 29 de ani din Gorj au murit, în ultimele 24 de ore, după ce s-au îmbolnăvit de Covid-19. Cei doi erau nevaccinați, iar fata nu avea și alte probleme de sănătate, potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică (GCS) din România, informează observatornews.ro pe 15 octombrie.

România a anunțat pentru ultimele 24 de ore au fost 15.828 de cazuri noi și 363 de persoane decedate. Dintre cele 365 decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 ani, unul la categoria de vârstă 20-29 ani.

Este vorba despre o fată de 13 ani din județul Bacău, fără comorbidități, nevaccinată și despre un tânăr de 29 de ani din județul Gorj, care prezenta comorbidități și era nevaccinat.

Amintim că, în România, vaccinarea copiilor cu vârsta de cel puțin 12 ani a început pe 2 august. Vaccinul anti-Covid-19 de la Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani este așteptat să fie autorizat în Europa la finalul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie, a anunțat, la Digi24, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Astfel, primele doze pentru această categorie de vârstă vor ajunge în România în decembrie. Pentru anul 2022, România a contractat 1,2 milioane de doze de vaccin pentru copii, acestea venind în alt tip de flacoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: