România va oferi Moldovei încă o donație de vaccinuri – 100 de mii de doze
Full Article 2 minutes read

România va oferi Moldovei încă o donație de vaccinuri – 100 de mii de doze

România va mai oferi Republicii Moldova un lot de 100 de mii de doze de vaccin anti-Covid. Anunțul a fost făcut de către președinta țării Maia Sandu, pe 5 mai. Șefa statului nu a precizat producătorii preparatelor care urmează să ajungă în Moldova.

„O veste bună pentru cetățeni! România va oferi țării noastre încă o donație generoasă – 100.000 de doze de vaccin. Suntem profund recunoscători României pentru solidaritatea fără margini”, a scris șefa statului.

De asemenea, Maia Sandu a anunțat că autoritățile de la Bucureşti au aprobat decizia de a oferi Republicii Moldova spre revânzare câte 200.000 de doze de vaccin pe lună. Astfel, începând cu această lună, Chișinăul va putea cumpăra cantitățile necesare de vaccin din loturile disponibile în România, la prețul negociat de Uniunea Europeană.

„Solicit Guvernului să deschidă și să anunțe posibilitatea de a se vaccina pentru toate categoriile de cetățeni, așa încât să imunizăm cât mai mulți oameni cât mai repede. Vaccinarea, alături de respectarea în continuare a măsurilor de protecție, în special purtarea măștii, reprezintă calea prin care putem reveni la normalitate. Vă îndemn pe toți să vă vaccinați și să puneți umărul la eforturile comune de oprire a pandemiei. Vin vremuri mai bune”, a conchis președinta țării.

Amintim că pe 27 martie, în Moldova au ajuns 50.400 de doze de vaccin AstraZeneca oferite de Guvernul de la București, al doilea lot de vaccinuri oferit în calitate de donație de România Republicii Moldova. Primul lot de 21.600 de doze a ajuns la Chișinău pe 27 februarie.

Pe 29 decembrie 2020, în cadrul unei vizite oficiale la Chișinău, președintele României Klaus Iohannis a anunțat că Bucureștiul va oferi Chișinăului 200 de mii de doze de vaccina anti-Covid.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: