„Rudele lui Filat m-au amenințat cu moartea, cu răfuiala fizică”. Igor Popa va depune o plângere la Procuratura Generală
Full Article 4 minutes read

„Rudele lui Filat m-au amenințat cu moartea, cu răfuiala fizică”. Igor Popa va depune o plângere la Procuratura Generală

Avocatul Igor Popa susține că a primit amenințări cu moartea din partea rudelor fostului său client, Vladimir Filat. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă din 28 septembrie, care a avut loc în fața sediului Procuraturii Generale. De asemenea, acesta susține că a fost atacat în presă de către avocații lui Platon, Plahotniuc, Filat, dar și de către „oamenii lui Dodon”.

Igor Popa susține că a venit la Procuratura Generală pentru a se documenta.

„Procuratura Generală m-a contactat imediat după ce am declarat într-o emisiune televizată. Din ce înțeleg, se prefigurează mai multe fapte penale care urmează a fi investigate de către procurori. Printre acestea se numără îmbogățirea ilicită, spălare de bani, vânzarea bunurilor sechestrate și amenințarea cu moartea”, a precizat avocatul.

Acesta susține că după „dezvăluirile” pe care le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate a primit amenințări cu moartea și că va depune plângeri din acest motiv.

„Vreau să atrag atenția că în ultimul timp am primit mai multe mesaje de amenințare atât din partea rudelor lui Filat, cât și din partea unor persoane necunoscute pentru mine. (…) Rudele lui Filat și necunoscuții despre care presupun că sunt de la Plahotniuc m-au amenințat cu moartea, cu răfuiala fizică. Mai mult ca atât, ați văzut limbajul batjocoritor lui Filat, în care se lăuda că dă „un pumn în bot”. Oare un politician își poate permite așa ceva într-un stat de drept?”, a declarat Popa.

Întrebat de jurnaliști ce conțineau, mai exact, mesajele respective, Igor Popa a declarat că nu și-a dorit să facă „justiție televizată”.

„Cu părere de rău, Filat a fost primul care a ieșit în presă și m-a denigrat destul de grav în fața opiniei publice. Am așteptat doi ani ca el să se liniștească, însă nu a fost să fie. Eu sunt în drept să-mi apăr onoarea și demnitatea cu aceleași arme pe care le-a folosit și Filat”, a precizat acesta.

În ceea ce ține acuzațiile privind divulgarea secretului profesional, Igor Popa a răspuns că Vladimir Filat ar fi renunțat implicit la aspectul confidențial.

„Ce-a făcut el? M-a atacat în presă și eu sunt nevoit să mă apăr. Pe de altă parte, el și complicii lui au săvârșit infracțiuni și consider că este de misiunea avocatului să raporteze atunci când are loc o infracțiune în timpul exercitării profesiei”, a precizat acesta.

Igor Popa susține că ar fi fost atacat în presă de către avocații lui Platon, pe de o parte, și de avocații lui Plahotniuc și a lui Filat, pe de altă parte. De asemenea, acesta susține că a fost atacat în mass media de către „oamenii lui Dodon”.

Amintim că, tot astăzi, Vladimir Filat a anunțat că a depus mai multe plângeri la Procuratura Generală, dar și la Uniunea Avocaților din Republica Moldova.

Reacția vine după ce în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV din 23 septembrie, Igor Popa a făcut mai multe dezvăluiri grave despre fostul său client, Vladimir Filat, Printre altele, el l-a acuzat că ar fi furat 100 mln de euro din sistemul bancar și a prezentat mai multe scrisori pe care politicianul le-ar fi adresat fostei sale soții. Într-o conferință de presă din 24 septembrie, Filat a respins acuzațiile.

În urma declarațiilor lui Popa, mai mulți avocați au criticat atitudinea sa și au menționat că ar putea fi sancționat pentru încălcarea codului deontologic al avocatului.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: