Decizia CSE: Guvernul va aloca 4 mln lei pentru unele localități. Comisia a amânat examinarea unei solicitări din Ungheni
Full Article 2 minutes read

Decizia CSE: Guvernul va aloca 4 mln lei pentru unele localități. Comisia a amânat examinarea unei solicitări din Ungheni

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a amânat examinarea solicitării unui reprezentant al raionului Ungheni. Cel din urmă a cerut alocarea a 818,0 mii lei pentru ca o familie – amenințată de alunecări de teren – să primească compensații. În schimb, CSE a decis ca, în termen de o lună, Consiliul raional Ungheni să examineze modalitatea procurării unei noi locuințe pentru familie, precum și modalitatea de asigurare a neutralizării imobilului amenințat. În cazul a altor 3 solicitări s-a decis alocarea banilor. 2,28 milioane de lei – pentru lichidarea consecințelor alunecărilor de teren din raionul Strășeni din luna aprilie 2023, 482,86 mii de lei – pentru reparația acoperișurilor construcțiilor unui centru de plasament din Soroca și 1,32 milioane de lei pentru reparația unei porțiuni de drum din Ștefan Vodă. 

Membrii Comisiei pentru Situații Excepționale au decis, pe 19 iulie, să aloce din fondul de intervenție al Guvernului 2,28 milioane de lei Consiliului orășenesc Bucovăț din raionul Strășeni. Banii vor fi investiția la lichidarea consecințelor alunecărilor de teren din luna aprilie 2023.

Alte 482,86 mii de lei vor fi repartizate pentru reparația acoperișurilor construcțiilor ce aparțin Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din comuna Bădiceni, raionul Soroca. Acestea, potrivit Guvernului, au fost distruse ca urmare a situației excepționale cu caracter natural, produsă la 8 iunie 2024.

De asemenea, membrii CSE au dispus alocarea sumei de 1,32 milioane de lei pentru reparația porțiunii de drum din intravilanul satului Crocmaz, raionul Ștefan Vodă. „În urma ploii torențiale cu grindină și vânt puternic, din data de 31 august 2023, drumul de acces spre sat a fost deteriorat”, au comunicat reprezentanții Guvernului.

Pe masa CSE s-a regăsit și un demers al lui Dionisie Ternovschi, președinte al Comisiei pentru situații excepționale a raionului Ungheni. Acesta solicita alocarea a 818,0 mii lei pentru acordarea compensațiilor bănești unei familii din municipiul Ungheni, amenințate de alunecările de teren activizate în municipiu.

Comisia a decis amânarea examinării solicitării lui Ternovschi. Totodată a decis că „Consiliul raional Ungheni, în termen de o lună, va examina modalitatea procurării unei noi locuințe, precum și modalitatea de asigurare a neutralizării imobilului amenințat de alunecarea de teren, cu informarea Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: