Popșoi, discurs de la tribuna ONU din New York: „Trebuie să existe cooperare și solidaritate între state”
Full Article 2 minutes read

Popșoi, discurs de la tribuna ONU din New York: „Trebuie să existe cooperare și solidaritate între state”

Aflat la New York, ministrul Mihai Popșoi a ținut un discurs, pe 22 septembrie, în cadrul Summit-ului Viitorului. Evenimentul, care s-a desfășurat la sediul Organizației Națiunilor Unite (ONU), a reunit șefi de stat și de guverne pentru a aborda provocările critice și lacunele în guvernanța globală. Mihai Popșoi a declarat că pentru a soluționa multiplele probleme cu care se confruntă comunitatea internațională „trebuie să existe cooperare și solidaritate între state”. La eveniment, Moldova alături de alte state au adoptat Pactul pentru Viitor, Pactul Digital și Declarația privind Generațiile Viitoare. Primul pact, a menționat Popșoi, va facilita depășirea provocărilor existente. 

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe de la Chișinău au anunțat că ministrul Mihai Popșoi a ținut un discurs în cadrul Summit-ului Viitorului. Evenimentul, desfășurat la New York, este parte a celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

„Șeful diplomației moldovenești a vorbit despre consolidarea păcii și securității internaționale, menționând că pentru a soluționa multiplele probleme cu care se confruntă comunitatea internațională, trebuie să existe cooperare și solidaritate între state. Totodată, vicepremierul Mihai Popșoi a subliniat importanța digitalizării, dar și implicării tinerilor atât la nivel național, cât și internațional”, au relatat reprezentanții Ministerului de la Chișinău.

Potrivit instituției, Popșoi a reafirmat și „angajamentul țării noastre de a accelera implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă”.

„Summit-ul Viitorului a reunit la sediul ONU din New York șefi de stat și de guverne pentru a aborda provocările critice și lacunele în guvernanța globală. S-au discutat subiecte precum schimbările climatice, crizele energetice și recesiunile economice, care, în ansamblu, afectează pacea internațională, securitatea și dezvoltarea durabilă”, au precizat reprezentanții Ministerului.

Se menționează că, după dezbateri, statele membre ale ONU au adoptat Pactul pentru Viitor, Pactul Digital și Declarația privind Generațiile Viitoare.

„Pactul pentru Viitor trebuie să servească drept ghid de conduită în cooperarea multilaterală eficientă, pentru a facilita depășirea provocărilor existente și a oferi beneficii tangibile cetățenilor din întreaga lume”, a comunicat în intervenția sa Popșoi.

Pe 22 septembrie, Ministerul de Externe de la Chișinău a anunțat că ministrul Mihai Popșoi va participa la cea de-a 79-a sesiune a Adunării Generale a ONU, care va avea loc la New York în perioada 23-27 septembrie. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: