Rusia a transmis regiunii transnistrene primul lot de vaccinuri SputnikV. Cine a achitat pentru vaccin și livrare?
Full Article 2 minutes read

Rusia a transmis regiunii transnistrene primul lot de vaccinuri SputnikV. Cine a achitat pentru vaccin și livrare?

Pe 28 noiembrie, un lot de vaccin anti-Covid Sputnik V, donat de Rusia, a ajuns la Tiraspol. Așa-numitul lider al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselsky, a anunțat acest lucru la Telegram. Duminică, postul First Pridnestrovsky TV menționa că în Transnistria vor ajunge 100 de mii de doze din acest vaccin și vor fi livrate la aeroportul din Chișinău cu două zboruri.

„Vaccinul Sputnik V a fost livrat în Transnistria. Medicamentul rusesc este din abundență și disponibil gratuit pentru toți cei care doresc să se vaccineze împotriva coronavirusului sau să se revaccineze. Vaccinarea COVID în Transnistria se realizează voluntar și gratuit”, a scris Krasnoselsky.

„Primul Pridnestrovsky” a afirmat că pe aeroportul din Chișinău au fost livrate 50 de mii de doze de vaccin, iar seara va ajunge un alt zbor cu alte 50 de mii de doze.

Anterior, Krasnoselsky a declarat, la o conferință de presă, că vaccinul care costă 19,5 dolari pentru două doze a fost cumpărat pentru Transnistria de către clubul Sheriff. Acesta a plătit și livrarea vaccinului din Rusia.

Reamintim că pe 18 noiembrie, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Zinaida Bezverhni, a declarat pentru NM că Rusia va transfera 200 de mii de doze de vaccin Sputnik V în regiunea transnistreană ca ajutor umanitar.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: