Rusia acuză Facebook de extremism, după ce a decis să nu blocheze apelurile la moartea lui Putin
Full Article 2 minutes read

Rusia acuză Facebook de extremism, după ce a decis să nu blocheze apelurile la moartea lui Putin

Diplomații ruși au calificat drept „extremism” decizia companiei Meta, care deține Facebook și Instagram, de permite temporar utilizatorilor platformelor de socializare din unele țări să publice apeluri la moartea lui Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko.

Ambasada Rusiei în SUA a venit cu o reacție la scurt timp după anunțul companiei Meta, care a decis să nu blocheze, pentru un timp, mesajele de ură în adresa președintelui Rusiei Vladimir Putin și a celui belarus, Alexandr Lukașenko.

Acțiunile companiei sunt încă o dovadă a declarației de război informațional declarat țării noastre, război fără nicio regulă. Cerem autorităților americane să combată activitatea extremistă a companiei Meta și să adopte măsuri privind tragerea la răspundere a celor vinovați”, au declarat diplomații ruși, citați de BBC.

Amintim că Facebook și Instagram nu vor mai bloca postările dușmănoase în adresa soldaților ruși și îndemnurile la moartea președintelui Rusiei Vladimir Putin și a omologului său belarus Alexandr Lukașenko, dacă acestea vor fi scrise în contextul războiului din Ucraina. În același timp, nu vor fi permise „apelurile credibile la violență împotriva civililor ruși”.

Modificările temporare ale politicii privind apelurile la violență împotriva soldaților ruși se aplică în Armenia, Azerbaidjan, Estonia, Georgia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Rusia, Slovacia și Ucraina.

Ca să nu ratați știrile importante, vă așteptăm și pe Facebook și Telegram.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: