Rusia face din deget SUA și amenință cu „consecințe imprevizibile” dacă vor continua să livreze armament Ucrainei
Full Article 2 minutes read

Rusia face din deget SUA și amenință cu „consecințe imprevizibile” dacă vor continua să livreze armament Ucrainei

În această săptămână, Rusia a trimis Statelor Unite o notă diplomatică oficială în care avertizează că aprovizionarea Ucrainei cu sisteme de arme ale SUA și NATO „adaugă combustibil focului” conflictului și ar putea duce la „consecințe imprevizibile”, scrie cotidianul The Washington Post, citat de Pravda.

„Facem apel la Statele Unite și la aliații lor să oprească militarizarea iresponsabilă a Ucrainei, care implică consecințe imprevizibile pentru securitatea regională și internațională”, a declarat Rusia, într-o notă diplomatică adresată Statelor Unite, citată de The Post.

Nota diplomatică este datată marți, 12 aprilie, când au apărut primele informații despre un nou pachet de armament destinat Ucrainei, notează publicația ucraineană Pravda.

Documentul intitulat „Cu privire la îngrijorarea Rusiei în legătură cu furnizarea masivă de arme și echipamente militare regimului de la Kiev” a fost trimis Departamentului de Stat de către Ambasada Rusiei la Washington.

Atât Ambasada rusă cât și Departamentul de Stat al SUA nu a comentat informațiile.

Rusia acuză aliații că au încălcat „principiile stricte” privind transferul de arme în zonele de conflict și că au ignorat „amenințarea ca armele de înaltă precizie să cadă în mâinile naționaliștilor radicali, extremiștilor și bandelor din Ucraina”.

Potrivit Rusiei, țările NATO fac presiuni asupra Ucrainei pentru a „refuza” să negocieze cu Rusia.

Săptămâna aceasta, președintele american Joe Biden a anunțat un ajutor militar suplimentar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina și a extins și tipul de arme care vor fi trimise.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: