Rusia: Referendumul pe marginea amendamentelor constituționale va avea loc pe 1 iulie
Full Article 1 minutes read

Rusia: Referendumul pe marginea amendamentelor constituționale va avea loc pe 1 iulie

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat că referendumul pe marginea amendamentelor constituționale va avea loc pe 1 iulie, informează BBC. Procesul de votare trebuia să aibă loc pe 22 aprilie, însă a fost amânat din cauza epidemiei de coronavirus.

Data de 1 iulie a fost propusă de către șefa Comisiei Electorale Centrale. Putin a căzut de acord cu propunerea acesteia.

„Într-adevăr, 1 iulie pare o zi destul de potrivită pentru votare. În primul rând, din punct de vedere juridic. În al doilea rând, avem o îmbunătățire a situației epidemiologice și mai avem o lună la dispoziție pentru a lua măsuri suplimentare”, a declarat Putin.

De asemenea, cei de la Rospotrebnadzor au recomandat ca procesul de votare să dureze câteva zile, iar după posibilitate, unele secții de votare să fie transferate în aer liber. Totodată, toți alegătorii urmează să fie asigurați cu măști și mănuși medicale.

Menționăm că mandatul lui Putin expiră în 2024. Conform Constituției, el nu are dreptul să candideze pentru un nou mandat, însă modificarea Constituției îi va permite lui Putin să candideze încă de două ori.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: