Rusia renunță la obligativitatea izolării pentru 14 zile a persoanelor care intră în țară
Full Article 2 minutes read

Rusia renunță la obligativitatea izolării pentru 14 zile a persoanelor care intră în țară

Autoritățile din Rusia au luat decizia să ridice obligativitatea aflării în autoizolare timp de 14 zile a persoanelor care intră pe teritoriul țării. Un document în acest sens a fost semnat de către medicul-șef pe probleme sanitar-epidemiologice Anna Popova, informează RBC

Inițiativa va intra în vigoare pe 15 iulie. Persoanele care ajung în Federația Rusă vor trebui să prezinte un certificat în engleză sau rusă care confirmă rezultatul negativ la testarea pentru COVID-19. Testul trebuie efectuat nu mai devreme de 3 zile înainte de sosirea în Rusia.

În lipsa certificatului care confirmă că persoana nu este infectată cu COVID-19, aceasta va fi obligată să se testeze timp de 3 zile de la sosirea în țară. Despre locul aflării persoanelor respective timp de aceste trei zile, în document nu este precizat. Testările vor fi efectuate contra plată.

Măsurile sunt valabile și pentru cetățenii ruși care se întorc în țară. Dacă rezultatul testării la COVID-19 se va dovedi pozitiv, aceștia vor trebui să se autoizoleze în locul unde dețin viză de reședință până la însănătoșire, iar ulterior să efectueze din nou testul. În document se arată că în timpul autoizolării, persoanele vor trebui să excludă contactul cu membrii familiei care sunt sănătoși.

Potrivit platformei Worldometers, până pe 14 iulie, ora 9:00, în Rusia au fost înregistrate acirca 734 de mii de cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Peste 11,4 mii de oameni au decedat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: