Rusia susține că „a nimicit” peste 600 de militari ucraineni la Kramatorsk: Răzbunare pentru Makeevka
Full Article 2 minutes read

Rusia susține că „a nimicit” peste 600 de militari ucraineni la Kramatorsk: Răzbunare pentru Makeevka

Ministerul rus al Apărării a anunțat pe 8 ianuarie că peste 600 de militari ucraineni „au fost nimiciți” în urma unui atac cu rachete asupra unor puncte de dislocare temporară a Forțelor Armate Ucrainene din Kramatorsk. Kievul nu a comentat deocamdată informația, cu toate că, dimineața, primarul Kramatorskului Alexandr Gonciarenko a declarat că în urma atacurilor cu rachetă lansate de armata rusă au fost avariate mai multe clădiri, însă victime nu au fost raportate.

„Cu ajutorul forțelor de spionaj au fost descoperite și confirmate prin mai multe canale independente punctele de dislocare temporară a militarilor Forțelor Armate Ucrainene din orașul Kramatorsk. (…) În rezultatul unui atac masiv cu rachete au fost nimiciți peste 600 de militari ucraineni”, a declarat pe 8 ianuarie reprezentantul Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konașenkov.

Potrivit acestuia, în căminul nr. 28 din Kramatorsk se aflau peste 700 de militari ucraineni, iar în căminul nr. 47 – peste 600 de militari. Purtătorul Ministerului rus al Apărării a precizat că atacul a fost lansat drept răzbunare pentru acțiunile armatei ucrainene din localitate Makeevka, Donețk (Kievul susține că a nimicit peste 400 de soldați ruși, iar circa 300 au fost răniți; Moscova confirmă doar 89 de decese).

De cealaltă parte, Kievul nu a comentat deocamdată informația privind cele 600 de victime din Kramatorsk. În dimineața de 8 ianuarie, primarul orașului a anunțat că au fost lansate mai multe atacuri cu rachetă de către armata rusă, fiind avariate mai multe clădiri, însă fără să fie înregistrate victime.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: