Ruşii ar fi confiscat cărţile ucrainene din bibliotecile şi şcolile din Lugansk şi le-ar fi ars în centrale termice
Full Article 1 minutes read

Ruşii ar fi confiscat cărţile ucrainene din bibliotecile şi şcolile din Lugansk şi le-ar fi ars în centrale termice

Forţele ruse au confiscat cărţi ucrainene din bibliotecile şi şcolile din estul ocupat al regiunii Lugansk şi le-au ars în centrale termice, potrivit Centrului Naţional de Rezistenţă, o organizaţie condusă de Forţele Speciale ale Ucrainei, transmite G4media.

În Rovenki, ocupată de ruşi, cărţile ucrainene, în special literatura, sunt arse în masă, potrivit relatării.

Procurorii ruşi din regiunea ocupată Lugansk au primit ordin să confişte 365 de ediţii de cărţi ucrainene din şcolile şi bibliotecile din regiune, relatează Kiev Independent.

Rusia a depus un efort deliberat pentru a impune naraţiuni propagandistice copiilor ucraineni prin educaţie în teritoriile ocupate de la începutul invaziei în Ucraina.

Mii de copii din teritoriile ocupate ale Ucrainei ar fi fost deportaţi forţat în Rusia.

Pe 18 ianuarie, Daria Herasymchuk, consilierul prezidenţial al Ucrainei pentru drepturile copiilor şi reabilitare, a raportat că Rusia a răpit aproape 14.000 de copii ucraineni. Doar 125 dintre ei au revenit în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: