Rușii își mută banii în Georgia? Suma este de cinci ori mai mare decât în anul precedent
Full Article 50 second read

Rușii își mută banii în Georgia? Suma este de cinci ori mai mare decât în anul precedent

În anul 2022, rușii au transferat peste 2 miliarde de dolari în Georgia. Cel puțin asta arată datele Băncii Naționale a Georgiei. Cele mai multe trasferuri ale cetățenilor Federației Ruse au fost făcute ăn decembrie, circa 317,3 milioane de dolari.

Potrivit BNG, anul trecut rușii au transferat de cinci ori mai mulți bani decât în ​​2021.

Încasările de la ruși au reprezentat aproape jumătate din volumul total al transferurilor din diferite țări, aproximativ 4,3 miliarde de dolari.

Rușii își mută banii în Georgia? Suma este de cinci ori mai mare decât în anul precedent

Amintim că circa trei din patru transferuri din străinătate spre persoane fizice din Republica Moldova sunt făcute în euro, iar celelalte transferuri sunt făcute, în mare parte, în dolari americani.

Dacă în 2015, fiecare al patrulea transfer se făcea în rublă rusească, acum doar 0.1% din remitențe sunt făcută în această valută.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: