Rușilor li se interzice intrarea în UE cu mașinile înmatriculate în Rusia. Ce nu au voie să mai aducă 
Full Article 2 minutes read

Rușilor li se interzice intrarea în UE cu mașinile înmatriculate în Rusia. Ce nu au voie să mai aducă 

Rușilor li se interzice intrarea în Uniunea Europeană cu smartphone-uri personale, laptopuri, produse cosmetice și mașini înmatriculate în Rusia, scrie forbes.ru. Intrarea cu aceste lucruri în țările UE se poate considera ca importuri interzise, a spus Comisia Europeană. 

Potrivit sursei, anterior, rușii s-au confruntat cu reținerile automobilelor la graniță când încercau să intre în Germania.

Astfel, potrivit documentului publicat de Comisia Europeană, rușilor le este interzisă intrarea în UE cu mașini înmatriculate în Rusia, deoarece acest lucru poate fi considerat import ilegal.

„Nu contează dacă vehiculul este utilizat în scopuri personale sau comerciale, atâta timp cât vehiculul se încadrează în codurile vamale enumerate în anexa XXI (inclusiv codul 8703) și este originar sau exportat din Rusia. Cel mai adesea acest lucru se aplică vehiculelor cu numere de înmatriculare rusești și înmatriculate în Rusia”, se arată în document.

Acest lucru se aplică și în cazul altor obiecte personale, al căror import din Rusia în țările UE este interzis. Această listă include laptopuri, smartphone-uri, produse cosmetice și valize. În plus, pe listă sunt incluse produse din piele și blană, pietre semiprețioase și prețioase, hârtie igienică, șampoane, paste de dinți, remorci și semiremorci pentru transportul mărfurilor, iahturi și camere, notează publicația.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: