„Rușine, votați un criminal”: Protest la Chișinău, în timp ce rușii din Moldova își aleg viitorul președinte
Full Article 2 minutes read

„Rușine, votați un criminal”: Protest la Chișinău, în timp ce rușii din Moldova își aleg viitorul președinte

Un grup de oameni au protestat astăzi, 17 martie, în fața sediului Ambasadei Federației Ruse din Chișinău, în timp ce oamenii se apropiau la misiunea diplomatică pentru a-și exercita dreptul la vot în cadrul alegerilor prezidențiale organizate de Kremlin. „Rușine, votați un criminal”, „Putin criminal”, „Putin ucigaș” – a scandat mulțimea.

„Sunt împotriva lui Putin, împotriva războiului. Alegerile sunt fără alegere. Înțeleg că vor desena rezultatele. Sunt cetățean al Rusiei, dar din 2005 nu mai locuiesc acolo. Războiul l-am întâlnit în Ucraina”, a declarat un bărbat, care a venit în fața sediului ambasadei cu un drapel anti-război, alb-albastru-alb.

„Putin este un ucigaș”, scanda, între timp, o altă femeie prezentă în fața diplomației ruse.

Între timp, alți oameni au declarat că au venit să voteze „pentru un viitor mai bun pentru Rusia”. Alții au declarat deschis, fiind întrebați de jurnalistul NM Denis Borșevschi, că vor vota „pentru Putin”.

***

Amintim că cetățenii Federației Ruse își aleg astăzi, 17 martie, pentru a treia zi consecutiv, viitorul președinte. Autoritățile de la Chișinău au decis să deschidă o singură secție de votare în Moldova – în incinta sediului Ambasadei Rusiei din capitală. Zeci de oameni au venit să voteze sau pur și simplu au dat curs apelului și s-au adunat, la ora 12:00, cu drapele anti-război, pentru a participa la acțiunea „Amiaza contra lui Putin”. NM a transmis în direct, de la diplomația rusă din Chișinău, cum are loc procesul de votare. Detalii – AICI.

De precizat, în context, că Federația Rusă a organizat alegeri prezidențiale și în stânga Nistrului, în ciuda interdicției impuse de Moldova. Ministerul de Externe a condamnat acțiunile Moscovei și a făcut apel la comunitatea internațională să le condamne. Detalii – AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: