„S-a trecut deja de linia roșie”. Lukașenko a declarat că în Belarus a început un război terorist
Full Article 2 minutes read

„S-a trecut deja de linia roșie”. Lukașenko a declarat că în Belarus a început un război terorist

Alexandr Lukașenko a declarat că împotriva Belarusului a fost inițiat un război terorist pe mai multe direcții, scrie agenția BELTA, citată de Lenta.ru.

„Cum poate fi apreciat faptul că au ieșit deja pe calea ferată și încep să provoace perturbări pe șine? Asta poate duce la avarieri serioase pe calea ferată, la catastrofe și moartea multor oameni. Sunt acțiunile unor grupări organizate cu elemente de terorism”, a declarat Lukașenko, adăugând că aceste acțiuni trebuie dejucate.

Alexandr Lușașenko a amintit forțelor de ordine că trebuie să lucreze cu atenție, chiar dacă „perioada acută a trecut și acești „protestuați” (protestatari, NM) se tăvălesc pe străzi”.

„Dar am constatat faptul că masa care mai rămâne s-a radicalizat. Vedem clar organizatorii și pe cei care pun în aplicare aceste idei. Spuneam că trebuie să lucrăm atent, pentru că încă nu au trecut de linia roșie. Dar ultimele zile demonstrează că în multe direcții s-a trecut deja de linia roșie”, a adăugat Lukașenko.

Anterior, postul de televiziune „Belarus 1” a anunțat că s-au înregistrat cazuri când pe calea ferată au fost montate obstacole, inclusiv pietre.

Amintim că pe 26 octombrie liderul opoziției belaruse Svetlana Tihanovskaya a anunțat despre începerea unei greve generale, după ce a expirat ultimatumul pe care l-a dat autorităților de la Minsk. Ulterior, la Minsk au început acțiuni de protest, iar forțele de ordine au efectuat rețineri în rândul participanților.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: