S-au făcut calculele preliminare. Cu cât ar putea Moldova cumpăra gaze naturale în luna martie 
Full Article 2 minutes read

S-au făcut calculele preliminare. Cu cât ar putea Moldova cumpăra gaze naturale în luna martie 

Președintele Consiliului de Administrație al Moldovagaz Vadim Ceban a anunțat că Republica Moldova va cumpăra gaze naturale în luna martie la un preț de 547,26 dolari SUA pentru mia de metri cubi. 

„Potrivit calculelor preliminare, prețul de achiziție al gazelor naturale pentru SA „Moldovagaz” pentru luna martie va fi de 547,26 dolari SUA per mia de metri cubi”, a scris Ceban, pe Telegram.

Amintim că, pe 28 ianuarie, ANRE a aprobat majorarea tariful la gaz pentru consumatori, de la 11,01 la 15,18 lei. De asemenea, a aprobat și scumpirea agentului termic livrat în capitală cu încă 496 de lei pentru o Gcal. Drept urmare, acesta va ajunge să coste 2169 lei/Gcal fără TVA. Majorările vor fi aplicate retroactiv, din 1 ianuarie.

Guvernul a anunțat că tariful pentru primii 150 de metri cubi de gaz achitați de cetățeni vor rămâne la tariful vechi – 6,8 lei pentru primii 50 de metri și 7,9 lei pentru următorii 100, diferența fiind achitată din bugetul de stat.

Anterior, Vadim Ceban a anunțat că Republica Moldova va procura gaz natural, pentru luna februarie, la un preț de 563 USD pentru o mie de metri cubi.

Amintim că în luna ianuarie, Moldovagaz a achiziționat gaz de la concernul rus la prețul de 647 de dolari pentru mia de metri cubi.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: