S-au răzgândit peste noapte. Deputații fracțiunii Partidul „ȘOR” nu vor vota pentru învestirea guvernului Gavrilița
Full Article 2 minutes read

S-au răzgândit peste noapte. Deputații fracțiunii Partidul „ȘOR” nu vor vota pentru învestirea guvernului Gavrilița

Deputații fracțiunii Partidului „ȘOR” nu vor vota în favoarea învestirii guvernului condus de Natalia Gavrilița. Anunțul a fost făcut de către Marina Tauber, cu câteva minute înainte de ședința extraordinară a Parlamentului, în cadrul căreia prim-ministrul desemnat urmează să-și prezinte echipa și programul de guvernare. Asta deși, în ajun, liderul formațiunii, deputatul Ilan Șor, a anunțat că, „cel mai probabil”, colegii săi o vor susține prin vot pe Gavrilița.

„De dragul cetățenilor cetățenilor, inițial, am examinat posibilitatea de a susține guvernul doamnei Natalia Gavrilița. Am vrut să fim corecți, așa cum am fost de fiecare dată. Noi nu suntem opoziție de dragul opoziției, nu am venit în Parlament pentru show-uri politice, ci pentru a munci pentru oameni. Sperăm că, într-o zi, politica moldovenească se va schimba și vom putea lucra constructiv. Dar văzând speculațiile lansate în spațiul public, atacurile la adresa noastră, în special din partea candidatului la funcția de premier, anunțăm oficial că nu vom vota pentru acest guvern”, a declarat Tauber.

În ajun, Ilan Șor, președintele partidului care îi poartă numele, a declarat că, cel mai probabil, fracțiunea va vota pentru învestirea noului guvern.

Menționăm că este nevoie de votul a cel puțin 51 de deputați pentru învestirea unui nou guvern. Natalia Gavrilița este susținută de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), al cărei fracțiune are 63 de mandate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: