„Să evităm conflictele și altercațiile”. Șeful IGP recomandă cetățenilor și organizatorilor evenimentelor de duminică să respecte legea
Full Article 3 minutes read

„Să evităm conflictele și altercațiile”. Șeful IGP recomandă cetățenilor și organizatorilor evenimentelor de duminică să respecte legea

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a susținut pe 18 mai o conferință de presă în contextul evenimentelor care urmează să se desfășoare duminică, 19 iunie. El a dat asigurări că toți angajații care vor fi antrenați la măsurile de mâine și vor avea grija ca manifestațiile să decurgă pașnic.

În același timp, el a îndemnat organizatorilor dar și oamenilor să respecte legea, să nu participe la manifestații cu obiecte interzise, să evite altercațiile și mesajele de instigare la ură.

„Noi sperăm că aceasta va fi în limita legii, cu respect și acțiune consolidată atât din partea cetățenilor cât și din partea poliției și a altor forțe de ordine care vor fi alături. Cei care vor traversa aici să aibă răbdare pentru a nu bulversa sau a înrăutăți situația. De a avea înțelegere față de ceilalți participanți și de a respecta inclusiv și drepturile acestora, să evităm conflictele și altercațiile, iar în oricare situație de risc să apeleze la 112 sau imediat la polițistul din apropiere”, a menționat Cernăuțeanu.

El a avut și un mesaj pentru părinți, întrucât, spune șeful IGP, în ultima perioadă numărul minorilor care participă la diverse evenimente este în creștere.

„Constatăm în ultima perioadă o ascendență cu participarea minorilor la diferite procese, evenimente, infracțiuni. Avem un număr ridicat de minori care sunt antrenați în accidente rutiere, o creștere a minorilor care părăsesc domiciliile – peste 480 de cazuri”, a comunicat șeful IGP.

De menționat că duminică va avea loc Marșul Solidarității. Mitropolia ceruse interzicerea marșului încă de la sfârșitul lunii mai, apel susținut de primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, care a criticat dur organizarea manifestației.

Contactată de NM, membra GENDERDOC-M, Angelica Frolov, a dat asigurări că marșul se va desfășura conform planului și va începe duminică, 19 iunie, la ora 12:00, pe strada București intersecție cu strada Ismail.

Duminică, 19 iunie, în centrul capitalei sunt preconizate mai multe evenimente. Între acestea, un amplu protest împotriva guvernării, precum și un concert de amploare al interpreților ruși Filip Kirkorov, DAVA și Ivan Dmitrienko.

În context, municipalitatea anunță despre suspendarea circulației transportului public pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, pe tronsonul str. Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni și A. Pușkin. Traficul rutier va fi sistat începând cu 18 iunie, ora 22:00 și până pe 19 iunie, ora 23:59.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: