„Să fii homosexual nu este o infracțiune”. Îndemnul papei Francisc față de persoanele LGBT
Full Article 2 minutes read

„Să fii homosexual nu este o infracțiune”. Îndemnul papei Francisc față de persoanele LGBT

Papa Francisc a criticat legile care incriminează persoanele LGBT, calificându-le drept injuste. Întru-un interviu pentru Associated Press acesta a declarat că „a fi homosexual nu este o crimă”.

În același timp, Francisc a menționat că, deși nu este o crimă să fii homosexual, este un păcat. El a sugerat „să se facă mai întâi distincția între păcat și crimă” și a amintit că lipsa de milă față de celălalt este, de asemenea, un păcat.

El a citat catehismul Bisericii Catolice, amintind că homosexualii ar trebui să fie acceptați și respectați și nu ar trebui să fie marginalizați și discriminați. Astfel, papa de la Roma a îndemnat clericii, cât și pe toți oamenii să fie toleranți cu fiecare pesoană.

Calificând astfel de legi drept nedrepte, papa Francisc a spus că Biserica Catolică poate și trebuie să lucreze pentru a le pune capăt. „Trebuie să facă acest lucru”, a subliniat el.

Acesta a adăugat că episcopii care susțin homofobia trebuie „să treacă printr-un proces de convertire” și să dea dovadă de blândețe „așa cum Dumnezeu ne tratează pe fiecare dintre noi”.

Amintim că toate statele semnatare ale Convenției Europene a Drepturilor Omului trebuie să adopte o formă juridică de recunoaștere a familiilor formate din persoane de același sex și să creeze un cadru legal care să protejeze traiul în comun al acestor cupluri. Se întâmplă după Decizia Curții Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) în cazul Fedotova și alții contra Rusiei

Republica Moldova este membră a Consiliului Europei din 1995. Semnată în 1950 de Consiliul Europei, CEDO este un tratat internațional care protejează drepturile omului și libertățile fundamentale în Europa. Toate cele 47 de țări care formează Consiliul Europei participă la convenție, 27 dintre acestea fiind și membre ale UE.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: