„Să fii o voce distinctă în lume și în Europa unită”. Mesajul președintei Maia Sandu de Ziua Națională a României
Full Article 2 minutes read

„Să fii o voce distinctă în lume și în Europa unită”. Mesajul președintei Maia Sandu de Ziua Națională a României

„De Ziua Națională a României, mulțumim pentru prietenie și pentru toate lucrurile bune pe care le-am făcut și le vom face împreună”. Așa începe mesajul de felicitare al președintei Maia Sandu cu prilejul Zilei Naționale a României, care este marcată pe 1 decembrie.  Șefa statului afirmă că între cele două state există legături istorice, ne leagă cultura comună și limba română, „iar în față avem un viitor care poate să ne apropie și mai mult”. 

„O vom face prin oamenii care și-au găsit rostul pe o parte ori alta a Prutului, prin investiții reciproce, prin drumuri și poduri. Dragă Românie, de ziua ta, îți doresc să rămâi puternică și generoasă. Să fii o voce distinctă în lume și în Europa unită, și un model de țară pentru care democrația și bunăstarea oamenilor sunt fundamentale. Să mergem spre viitor împreună. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”, a scris Maia Sandu.

Amintim că pe 23 noiembrie curent, președinta Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru în România, în contextul celor 30 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale dintre cele două ţări. Maia Sandu a fost întâmpinată la Palatul Cotroceni de către președintele României Klaus Iohannis.

Cei doi șefi de state au reiterat un dialog bilateral „extrem de intens”, pe toate palierele și au precizat că cooperarea continuă în ritm intens și în momentul de față.

Totodată, menționăm că președintele României, Klaus Iohannis, a fost primul șef de stat care a venit în Republica Moldova, după învestirea Maiei Sandu în funcția de președinte al țării.

Șeful statului român a venit la Chișinău și de Ziua Independenței Republicii Moldova, alături de președintele Ucrainei și cel al Poloniei.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: