„Să votăm pentru cei care știu să făurească, nu să fure miliarde”. Dodon și-a exercitat dreptul la vot (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Să votăm pentru cei care știu să făurească, nu să fure miliarde”. Dodon și-a exercitat dreptul la vot (VIDEO)

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, și-a exercitat dreptul la vot. Acesta a fost însoțit de soția sa Galina Dodon și fiul său cel mai mare, Vladislav Dodon. 

„Este o zi importantă și nu doar din considerentul că alegem parlamentul. Votul de astăzi contează cine va fi la guvernare în următoare perioadă. Va fi o guvernare responsabilă, care se gândește la țară sau va fi o guvernare care va da țara pe mâini străine? Să venim cu toții la vot și să participăm activ la luarea deciziei privind viitorul țării noastre”, a spus Dodon.

„În cei 30 de ani de independență, aproape două treimi, la guvernare au fost partidele de dreapta. Noi știm cu ce s-a soldat acest lucru. Eu vă îndemn să votăm pentru cei care au grijă de Republica Moldova, pentru cei care știu să făurească, nu să fure miliarde. Eu cred că acest lucru contează astăzi. Pentru cei care vor asigura o pace în Republica Moldova, dar nu vor face provocări pe Nistru, în Găgăuzia sau în nordul țării. Iată pentru aceasta noi trebuie să votăm”, a mai spus Dodon.

Fiul cel mai mare al liderului PSRM a votat astăzi pentru prima dată.

„Sunt student, nu mă gândesc încă atât de mult la partea politică. Am votat pentru viitorul Moldovei – o țară independentă care nu se bazează pe ajutorul altor state și poate să se dezvolte”, a declarat fiul lui Dodon și a precizat că va merge să învețe în China.

Menționăm că astăzi 11 iulie, cetățenii Republicii Moldova își aleg deputații pentru următorii patru ani. 23 de concurenți electorali luptă pentru cele 101 fotolii de deputat din Parlamentul de la Chişinău – 20 de partide, două blocuri electorale și un candidat independent. La secțiile de votare sunt așteptați peste 3,2 mln de cetățeni cu drept de vot, inclusiv circa 258 de mii care locuiesc în regiunea transnistreană. Pentru moldovenii din diaspora au fost constituite 150 de secții de votare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: