Sandu, alături de Macron și Fiala: „Nu putem permite crizei energetice să ne pună în pericol democrația”
Full Article 2 minutes read

Sandu, alături de Macron și Fiala: „Nu putem permite crizei energetice să ne pună în pericol democrația”

Șefa statului Maia Sandu a susținut o conferință de presă împreună cu președintele Franței Emmanuel Macron, și premierul Cehiei Petr Fiala, la încheierea primului Summit al Comunității Politice Europene de la Praga. Sandu a declarat că primul dintre obiectivele creării acestei comunități este  restabilirea păcii durabile și a respectării dreptului internațional pe tot continentul european.

„Securizarea frontierelor și siguranța oamenilor rămân printre prioritățile noastre principale. Putem obține pacea doar acționând împreună și dând dovadă de solidaritate în aceste momente pline de greutăți. Începem prin a ajuta Ucraina să-și restabilească integritatea teritorială în cadrul frontierelor sale recunoscute internațional. Suntem uniți în condamnarea agresiunii ruse împotriva Ucrainei și a anexării ilegale a teritoriilor acesteia. Suntem uniți în angajamentul nostru de a ajuta Ucraina să-și mențină suveranitatea”, a declarat șefa statului.

Securitatea energetică și accesibilitatea resurselor energetice a fost un alt subiect care a fost abordat la reuniune.

„Cert e că nu putem permite crizei energetice să ne pună în pericol democrația. Drumul pe care îl avem în față nu este ușor și doar împreună putem rezolva aceste provocări. Vom trece peste iarna aceasta, Europa va ieși mult mai puternică din ea, iar noi vom fi gata să vă primim, primăvara viitoare, în Republica Moldova”, a continuat Sandu.

Președinta țării a spus că Moldova își dorește foarte mult să fie gazda următoarei reuniuni a Comunităţii Politice Europene la Chişinău, iar acest lucru este un semn de sprijin pe care îl prețuim foarte mult.

Precizăm că cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene (CPE) va avea loc primăvara viitoare în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut înainte de conferința susținută de cei trei oficiali.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: