Sandu, discuție cu președinta legislativului Cehiei: „Condamnarea hoților ar întări convingerea că democrația produce rezultate”
Full Article 2 minutes read

Sandu, discuție cu președinta legislativului Cehiei: „Condamnarea hoților ar întări convingerea că democrația produce rezultate”

Șefa statului Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Markéta Pekarová Adamová, președinta legislativului Cehiei – țară care deține în prezent Președinția Uniunii Europene. Cele două lidere au discutat despre următorii pași în procesul de euro-integrare, inclusiv despre efortul autorităților de a implementa cele nouă recomandări formulate de UE.

„Prioritare pe agenda guvernării rămân reforma justiției și lupta cu corupția”, comunică reprezentanții Președinției.

În cadrul dialogului cu oficialul extern, Maia Sandu a subliniat necesitatea introducerii, de către UE, a unor sancțiuni dure și clare pentru acte de corupție, indiferent în ce țară se întâmplă acestea.

„Curățarea justiției și condamnarea hoților ar întări convingerea oamenilor că democrația și statul de drept pot produce rezultate”, se arată în aceeași declarație a administrației prezidențiale.

La rândul ei, șefa legislativului ceh a spus că țara este gata să împărtășească din experiența și bunele practici de aderare la UE și să ofere sprijin în organizarea celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene la Chișinău.

Menționăm că președinta Camerei Deputaților a Parlamentului Republicii Cehe a avut o întrevedere și cu președintele Parlamentului Igor Grosu. Oficialul extern a declarat că Republica Moldova este așteptată în UE. „Nu doar Moldova are nevoie de Uniunea Europeană, ci și UE are nevoie de Moldova”, a precizat președinta legislativului Cehiei.

Republica Moldova a primit statutul de țară candidat pentru aderarea la UE, alături de Ucraina. Aceasta s-a întâmplat pe 23 iunie 2022, la Bruxelles, după ce a avut loc reuniunea Consiliului European. Șefii de stat şi de guvern din țările UE, 27 la număr, au votat în unanimitate pentru acordarea statutului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: