Șantajau o familie care deține un magazin din raionul Cahul, pentru a obține bani. Șase persoane au fost reținute (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Șantajau o familie care deține un magazin din raionul Cahul, pentru a obține bani. Șase persoane au fost reținute (VIDEO)

Inspectoratul General al Poliţiei anunţă despre reţinerea a șase persoane, care au decurs la o serie de şantajuri, distrugeri şi deteriorări intenţionate a bunurilor unei familii care deține în proprietate și administrează un magazin în localitatea Baurci-Moldoveni din raionul Cahul, în scopul achitării periodice a unei sume de bani. Din gruparea criminală face parte și o persoană aflată în detenție în Penitenciarul din Cahul.

Activitatea grupului criminal organizat a fost documentată mai bine de un an. În urma măsurilor speciale de investigaţii s-a stabilit că organizatorii grupării, șase persoane, cu vârstele între 20-30 de ani, au organizat comiterea mai multor activităţi criminale, a căror ţintă erau membrii familiei care deținea în proprietate și administra un magazin. Mai concret, aceştia, începând cu luna decembrie a anului 2017, până în prezent, acționau prin şantaj, incendierea imobilelor şi tragerii din armă în geamurile magazinului și automobilelor proprietarilor.

La 28 septembrie, angajații poliției au descins la domiciliile a patru membri ai grupului criminal organizat, iar în rezultatul acţiunilor demarate, au fost depistate şi ridicate obiecte care demonstrează apartenenţa acestora la săvâşrirea infracţiunilor sus-menţionate, inclusiv: aparate de telefonie mobilă, lubrifiant pentru incendiere, droguri și ceasuri furate.

Drept urmare a activităţilor întreprinse, au fost reţinute șase persoane, care anterior fusese cercetate pentru cazuri similare.

Actualmente, se întreprind măsuri speciale de investigații și de urmărire penală pentru a acumula materialul probator necesar în scopul deferirii persoanelor vinovate justiției.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: