Șase deputați ai Radei Supreme de la Kiev, care au plecat din Ucraina, ar putea fi trași la răspundere
Full Article 2 minutes read

Șase deputați ai Radei Supreme de la Kiev, care au plecat din Ucraina, ar putea fi trași la răspundere

Șase deputați ai Radei Supreme de la Kiev, care au plecat din Ucraina, ar putea fi cercetați penal. Declarația a fost făcută de către procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, în cadrul unui interviu pentru portalul Ukrainskaya Pravda.

Oficialul nu a a precizat numele parlamentarilor și nici fracțiunile din care aceștia fac parte. Irina Venediktova a mai menționat că Procuratura Generală urmărește deplasările tuturor oficialilor din fruntea țării.

Din primele zile monitorizăm unde a plecat fiecare. Am un astfel de proiect, denumit „gunoi”. Acolo sunt incluși deputații, angajații ministerelor, judecătorii, organele de drept, procurorii. Nu avem mijloace pentru a-i urmări pe toți, însă pe cei de top îi urmărim”, a precizat Venediktova.

Pe 16 martie, președintele Radei Supreme de la Kiev Ruslan Stefanciuk a declarat că 26 de deputați ucraineni se aflau în afara țării. O parte dintre ei au plecat pentru a participa la ședințele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

Speakerul legislativului ucrainean a mai menționat că, în opinia sa, aprecierea politică a celor care au părăsit Ucraina din cauza războiului trebuie să o dea alegătorii.

Însă cred că nu ne vom limita la asta. Pentru că cei care au săvârșit crime împotriva poporului ucrainean, cei care au colaborat trădându-și astfel patria, în afară de responsabilitate politică, vor fi neapărat trași la răspundere și din punct de vedere juridic”, a conchis Stefanciuk.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: