Șase membri ai unei familii din raionul Căușeni s-au intoxicat cu monoxid de carbon
Full Article 2 minutes read

Șase membri ai unei familii din raionul Căușeni s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Șase persoane, inclusiv 3 copii, s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Cazul a avut loc în seara zilei de 9 decembrie în localitatea Chircăiești, raionul Căușeni, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Potrivit IGSU, două femei cu vârstele  de 66 de ani și 38 de ani, un bărbat în vârstă de 37 de ani, dar și trei copii cu vârstele de 13 ani și 3 ani au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon în propria gospodărie.

Primele cercetări la fața locului au stabilit că, cel mai probabil, oamenii s-au intoxicat cu monoxid emanat de un cazan alimentat cu gaz. Mai exact, coșul de fum nu era izolat ermetic. Femeia în vârstă de 66 de ani a fost internată la terapie intensivă în spitalul raional din Căușeni, iar ceilalți cinci membri ai familiei au beneficiat de îngrijiri, fără a fi necesară spitalizarea.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat oamenii despre pericolul utilizării surselor de încălzire defectate sau a instalațiilor neverificate. Pompierii recomandă oamenilor să aerisească bine încăperile și să se asigure că nu sunt defecte coșurile de fum.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: