Șase școli de tip internat pentru copii din țară vor fi lichidate. Ministrul Educației: „Este mai bine să locuiască în familii”
Full Article 2 minutes read

Șase școli de tip internat pentru copii din țară vor fi lichidate. Ministrul Educației: „Este mai bine să locuiască în familii”

Șase școli de tip internat pentru copii, din Republica Moldova, vor fi lichidate. O decizie în acest sens a fost aprobată de Cabinetul de miniștri, în ședința din 21 decembrie, la propunerea ministrului Educației, Dan Perciun. Oficialul crede că copiilor le va fi „mai bine” să revină în sânul familiilor lor.

Potrivit decizie Guvernului vor fi dizolvate prin lichidare următoarele instituții rezidențiale din domeniul educației:

  • Școala de Tip Internat pentru Copii Rămași fără Ocrotire Părintească din Cărpineni, Hîncești;
  • Școala de Tip Internat pentru Copii Rămași fără Ocrotire Părintească din Strășeni;
  • Școala-Internat Specială pentru Copii Hipoacuzici din Hârbovăț, Călărași;
  • Școala-Internat Specială pentru Copii Orbi și Slab Văzători din Bălți;
  • Școala-Internat Auxiliară din Congaz, UTA Găgăuzia.

„Reiterez că procesul de instituționalizare a fost o prioritate pentru Ministerul Educației și Guvern pe parcursul ultimilor ani, pentru că credem noi că pentru copii este mai bine să locuiască în familii, decât în instituții de tip rezidențial. Odată cu reintegrarea lor se propune valorificarea acestor clădiri în beneficiul altor instituții publice”, a declarat ministrul Dan Perciun.

„Perfect!”, a declarat, în reacție, premierul Dorin Recean, care le-a cerut miniștrilor să susțină proiectul.

Potrivit proiectului votat, Ministerul Educației și Cercetării va institui comisiile de lichidare a celor șase școli de tip internat pentru copii, care vor asigura desfășurarea procesului de lichidare.

Autoritățile dau asigurări că disponibilizarea salariaților instituțiilor rezidențiale supuse dizolvării se va efectua în conformitate cu prevederile legislației muncii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: