Schimb de replici la Parlament: comunista Diana Caraman a anunțat că-l dă în judecată pe Igor Grosu
Full Article 2 minutes read

Schimb de replici la Parlament: comunista Diana Caraman a anunțat că-l dă în judecată pe Igor Grosu

Comunista Diana Caraman a anunțat în plen că-l dă în judecată pe președintele Parlamentului Igor Grosu. Cel din urmă, potrivit deputatei Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a acuzat-o de infracțiune. 

„La 6 octombrie, în adresa mea, domnul Grosu și-a permis să mă acuze de infracțiune”, a comunicat Diana Caraman. Astfel, deputata a spus că până la proces, i-a trimis lui Grosu o cerere prealabilă.

„Am primit un răspuns de la Comisia juridică”, a comunicat parlamentara, adăugând că are întrebări în ceea ce ține de regulamentul Parlamentului.

„Se pare că, în Parlament, acuzația de infracțiune este doar o critică. Se pare că aceasta este o libertate de exprimare și deputații, după cum eu înțeleg, ai opoziției trebuie să primească critică și să o perceapă ca pe ceva normal. Mă adresez la toți juriștii și la persoanele responsabile inclusiv de drepturile femeilor – să facă cunoștință cu acest act și neapărat să-și prezinte poziția în acest sens”, a menționat parlamentara.

Tot ea a adăugat: „Dacă în context, îl numesc pe Grosu corupt care la Ministerul Educației, în 2016, a fost responsabil de examenul de bacalaureat, știm cum atunci s-au rezolvat întrebările, vor fi acuzații?”, a comunicat deputata.

La rândul său, președintele Parlamentului Igor Grosu a menționat: „Unicul regret, cred că, al meu este că atunci când am gestionat acest proces cu BAC-ul nu am fost suficient de atent și mulți din cei care au mai copiat au ajuns chiar și în sala asta. Iaca dacă eram mai atent, poate ei nici nu ajungeau să facă studii superioare”, a comunicat Grosu.

El a adăugat că „oricum erau din cei care au copiat”. „Eu recunosc și cred că este loc de mai bine. Noi o să muncim, pe viitor aceștia care au copiat nu o să mai ajungă în Parlament”, a conchis el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: