Școli și grădinițe închise din cauza zăpezii. Au fost afectate 15 raioane
Full Article 1 minutes read

Școli și grădinițe închise din cauza zăpezii. Au fost afectate 15 raioane

48 de instituții de învățământ general din mai multe raioane și-au sistat activitatea din cauza căderilor abundente de zăpadă. Datele au fost publicate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC), pe 28 ianuarie.

Astfel, 48 de instituții de învățământ general din raioanele Anenii-Noi, Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Călărași, Căușeni, Cimișlia, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Orhei, Rezina, Ștefan Vodă, Taraclia și UTA- Găgăuzia și-au suspendat activitatea cu prezența fizică a elevilor. Dintre acestea, 41 de instituții activează de la distanță, iar 7 instituții nu vor funcționa pe parcursul zilei de astăzi din cauza lipsei energiei electrice.

De asemenea, 54 de instituții de educație timpurie din raioanele nominalizate și-au suspendat activitatea: 35 activează la distanță, 19 nu își desfășoară activitatea din lipsa energiei electrice, iar 2 instituții de învățământ au regim de activitate redus.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, au fost suspendate 52 de rute ale transportului pentru elevi, astfel 2887 de elevi nu s-au putut deplasa la școală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: