Majoritatea instituțiilor de educație timpurie și de învățământ primar, gimnazial și liceal care au prelungit vacanța de iarnă a elevilor lor din cauza ninsorilor abundente de la începutul săptămânii își vor relua activitatea pe 11 ianuarie. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță că jumătate din cele 1 002 școli și grădinițe închise pe parcursul zilei de ieri au început activitatea astăzi.
În același timp, patru școli din țară au desfășurat lecțiile online. Acestea sunt din municipiul Chișinău, Telenești și UTA Găgăuzia. În total, 758 de copii din aceste școli au participat online la procesul educațional.
Alți 367 de elevi din instituțiile care au activat au fost conectați online la lecții, din cauza drumurilor cu ghețuș. 49 dintre aceștia sunt din Cantemir, 52- din Dondușeni, 30 – din Hîncești, 34 – din Ștefan Vodă și 202 – din Sîngerei.
Potrivit sursei citate, pe parcursul zilei de astăzi au fost închise 532 de instituții. Dintre acestea 292 sunt din mun. Chișinău, la Bălți – 23, la Călărași – 26, la Cahul – 1, la Fălești – 33, la Glodeni – 24, la Leova – 1, la Orhei – 47, la Rezina – 2, la Strășeni – 25, la Taraclia – 29, iar la Telenești – 29.
Precizăm că deciziile privind prelungirea vacanței de iarna a elevilor au fost adoptate în toate cazurile de Comisiile Situații Excepționale la nivel de raion sau municipiu.
Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.
Vreți să susțineți ceea ce facem?
Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.
Susțineți NewsMaker!