Scuarul Catedralei Metropolitane din Chișinău va fi reamenajat
Full Article 2 minutes read

Scuarul Catedralei Metropolitane din Chișinău va fi reamenajat

Grădina Publică a Catedralei Mitropolitane urmează să fie reabilitată. Conform unui comunicat de presă publicat pe 16 iunie de Primăria capitalei, un grup de lucru va perfecta toate actele necesare, inclusiv elaborarea schiței de proiect privind reparația aleilor pietonale și a celei peisagistice a spațiului verde.

De elaborarea documentelor se va ocupa un grup de specialiști, în frunte cu arhitectul Alexandru Sava. Aceștia vor propune soluții de amenajare a întregii zone, inclusiv a spațiului de joacă pentru copii și celui de sport, al pieței de flori etc. În paralel va fi elaborată documentația de proiect privind reabilitarea iluminatului public și instalarea unui sistem de irigare, iar Direcția generală locativ-comunală și amenajare va propune o schiță privind renovarea havuzurilor din parc.

Pretura sectorului Buiucani va prezenta devizele de cheltuieli privind reabilitarea aleilor, cât și costurile privind reparația Arcului de Triumf (Porțile Sfinte). Totodată, Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” va inventaria arborii și va veni cu un plan de intervenție de profil.

„Pentru realizarea sarcinilor delegate subdiviziunilor municipale vizavi de reabilitarea Grădini Publice au fost prevăzute termene rezonabile, astfel ca în perioada următoare să fie inițiate lucrările propriu-zise de modernizare, se mai arată în comunicat.

Reprezentanții Primăriei nu au oferit mai multe detalii despre costul lucrărilor și termenul în care acestea vor fi realizate.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: