Scuarul cu vedere panoramică din str. Maria Drăgan va fi reabilitat. Există pericol de alunecări de teren
Full Article 1 minutes read

Scuarul cu vedere panoramică din str. Maria Drăgan va fi reabilitat. Există pericol de alunecări de teren

Scuarul cu vedere panoramică de pe strada Maria Drăgan va fi reabilitat, în contextul în care, în preajma acestuia există pericol de alunecări de teren. Lucrările de reabilitare vor presupune consolidarea pantei prin construcția unui perete de sprijin.

„Scuarul panoramic a fost amenajat în anul 2019 și nu s-a ținut cont de riscurile care pot apărea. În prezent, pentru securitatea cetăţenilor, o parte a scuarului este limitat pentru accesul vizitatorilor. Asta deoarece, în mai multe locuri ale scuarului au apărut tasări, existând pericolul de alunecări de teren”, a spus edilul capitalei, Ion Ceban.

Totodată, în zona aferentă scuarului va fi amenajat un teren de fitness și workout.

„Primăria Chişinău a contractat o companie de proiectări care a elaborat un studiu geologic cu privire la consolidarea zonei scuarului împotriva alunecărilor.
Studiul este la etapa coordonărilor. În același timp, în perioada imediat următoare va fi lansată procedura de elaborare a documentației de proiect și ulterior selectarea antreprenorului pentru reabilitarea scuarului în scopul prevenirii alunecărilor de teren”, a mai spus Ceban.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: