Scutiri de carantină pentru bani. Doi polițiști de frontieră de la vama Sculeni au fost reținuți
Full Article 3 minutes read

Scutiri de carantină pentru bani. Doi polițiști de frontieră de la vama Sculeni au fost reținuți

Oamenii legii a inițiat, în dimineața de 3 septembrie, percheziții la punctul de trecere al frontierei Sculeni. Doi polițiști de frontieră au fost reținuți. Informația a fost confirmată pentru NM de către purtătoarea de cuvânt a Serviciului de Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) din cadrul MAI, Natalia Seremet.

În rezultatul perchezițiilor, au fost reținuți doi polițiști de frontieră. Aceștia sunt suspectați de corupție, după ce ar fi primit bani din partea unor persoane care intenționau să fie scutite de carantină la intrarea în țară, așa cum prevede decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Mai mult, suspecții ar fi mușamalizat cazurile în care călătorii prezentau teste false la COVID – 19.

Descinderile au fost desfășurate de Serviciul de Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) și Procuratura Anticorupție. Reprezentanții Poliției de Frontieră au menționat că vor sprijini desfășurarea anchetei. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră Raisa Novițchi a menționat că va reveni cu detalii mai târziu.

***

Din 18 iulie, au fost introduse măsuri noi, în contextul pandemiei de coronavirus, pentru persoanele care intră în Republica Moldova.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din ţările clasificate ca zonă verde şi nu dețin rezultatul negativ al testului PCR COVID-19, vor respecta regimul de autoizolare cu o durată de 14 zile. Persoanele respective vor completa, în mod obligatoriu, fișa epidemiologică, precum şi vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile, în locurile declarate. În cazul minorilor până la 14 ani, fișa epidemiologică şi declarația pe propria răspundere vor fi completate şi semnate de reprezentantul legal sau de însoțitor.

Pentru persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din ţările clasificate ca zonă roșie (inclusiv persoanele care au tranzitat țări clasificate ca zonă verde) vor respecta regimul de autoizolare cu o durată de 14 zile. Persoanele respective vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile, în locurile declarate. În cazul minorilor până la 14 ani, fișa epidemiologică şi declaraţia pe propria răspundere vor fi completate şi semnate de reprezentantul legal sau de însoțitor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: