Se prelungește suspendarea procesului educațional în instituțiile de învățământ de toate nivelurile până pe data de 31 martie
Full Article 2 minutes read

Se prelungește suspendarea procesului educațional în instituțiile de învățământ de toate nivelurile până pe data de 31 martie

Procesul educațional în cadrul instituțiilor de învățământ general, profesional și universitar va fi suspendat până pe data de 31 martie 2020. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale. 

„Se prelungește suspendarea procesului educațional în cadrul instituțiilor de învățământ general, profesional și universitar, până la data de 31 martie 2020 inclusiv, cu revizuirea ulterioară a termenului indicat, în funcție de situația epidemiologică”, a declarat Ion Chicu.

Premierul a mai spus că procesul educațional va fi organizat „la distanță prin utilizarea tehnologiilor informaționale și comunicaționale în perioada în care este restricționată desfășurarea procesului educațional în incinta instituțiilor de învățământ”.

Precizăm că instituțiile de învățământ din Republica Moldova și-au suspendat activitatea pe data de 11 martie.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: