Secretarul american al Apărării a anulat acordul încheiat cu trei suspecți în cazul atentatelor din 11 septembrie 2001
Full Article 2 minutes read

Secretarul american al Apărării a anulat acordul încheiat cu trei suspecți în cazul atentatelor din 11 septembrie 2001

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a anulat acordul premergător procesului de judecată cu trei dintre cei cinci învinuiți în cazul atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001. Documentul prevedea înlocuirea pedepsei cu moartea cu detenție pe viață, în schimbul recunoașterii vinovăției, scrie Meduza. 

Lloyd Austin i-a retras generalului de brigadă Susan Escallier împuternicirea de a încheia astfel de acorduri cu bănuiții de comiterea atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 și și-a asumat această responsabilitate.

Susan Escallier a semnat un acord cu cei trei acuzați de atac în data de 31 iulie. Potrivit The New York Times, acest lucru a implicat recunoașterea vinovăției în schimbul unei pedepse cu închisoare pe viață în loc de pedeapsa cu moartea. Acordul a fost încheiat cu Khalid Sheikh Mohammed, Walid bin Attash și Mustafa al-Khawsawiw.

Precizăm că mulți legiuitori republicani, inclusiv președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, și liderul minorității din Senat, Mitch McConnell, au criticat dur acest acord.

Khalid Sheikh Mohammed, în vârstă de 59 de ani, este cel mai cunoscut deținut din închisoarea de la Guantanamo Bay, înființată în 2002 pentru deținerea teroriștilor suspectați de atacarea SUA pe 11 septembrie 2001. Mohammed este învinuit că el este autorul ideii de a deturna avioane și de a le îndrepta spre complexul de clădiri World Trade Center din New York și sediul Pentagonului din Washington. Aproximativ 3 000 de persoane au fost ucise în atacurile teroriste.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: