VIDEO Secretarul de Stat al SUA: Există dovezi „enorme” că noul coronavirus a fost creat într-un laborator din China
Full Article 2 minutes read

VIDEO Secretarul de Stat al SUA: Există dovezi „enorme” că noul coronavirus a fost creat într-un laborator din China

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat duminică, la emisiunea This Week de la ABC, că există „dovezi enorme” că noul coronavirus are ca origine un laborator din Wuhan.

„Martha, sunt dovezi enorme că acolo a început. Am spus de la început că acesta este un virus cu originea în Wuhan, China. Cred că toată lumea vede asta acum. China a mai infectat lumea în trecut şi a operat laboratoare care nu se ridică la nivelul necesar. Nu este prima dată când lumea este expusă virusurilor ca urmare a unor greşeli de la acel laborator din Wuhan. Trebuie să se facă verificări ca să fim siguri, dar vă pot spune că sunt dovezi semnificative că acesta a venit de la acel laborator din Wuhan”, a declarat Mike Pompeo.

Întrebat dacă el crede că virusul ar fi fost lansat intenționat din afara laboratorului, Mike Pompeo a refuzat să comenteze.  

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, la nivel mondial, au fost înregistrate peste 3,56 mln de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus de tip nou și peste 248 de mii de decese.

S-au însănătoșit 1,15 mln de oameni.

În prezent, cele mai multe cazuri de infectări sunt în SUA: 1,18 mln de persoane. De asemenea, au fost constatate peste 68 de mii de morți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: