Guvernul a aprobat pe 29 noiembrie modificări la Programul național de securitate în domeniul aviației civile. Proiectul prevede modernizarea echipamentelor de detectare automată a articolelor interzise, a sistemelor de detectare a explozibililor pentru bagaje de cabină, a echipamentelor de detectare a urmelor de explozibili, inclusiv a scanerelor de securitate. Totodată, potrivit autorităților, va fi îmbunătățită securitatea aeroportuară și aeriană, dar și transportul în condiții de siguranță și securitate al armelor de foc la bord.
Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a declarat că Guvernul a aprobat modificări la Programul național de securitate în domeniul aviației civile.
„Acestea sunt efectuate în contextul armonizării legislației naționale la legislația europeană, în particular racordarea securității aviației la rigorilor europene”, au precizat reprezentanții Ministerului.
Potrivit Ministerului, proiectul prevede modernizarea echipamentelor de detectare automată a articolelor interzise, a sistemelor de detectare a explozibililor pentru bagaje de cabină, a echipamentelor de detectare a urmelor de explozibili, a scanerelor de securitate, precum și a echipamentelor de detectare a vaporilor de explozibili.
„Totodată, va fi îmbunătățită securitatea aeroportuară și aeriană, transportul în condiții de siguranță și securitate al armelor de foc la bord, pregătirea personalului, securitatea mărfurilor și a poștei destinate transportului aerian, furnizorii cunoscuți de provizii de aeroport, verificarea antecedentelor, dar și standardele de detectare pentru porțile de detectare a metalelor”, a comunicat instituția.
De asemenea, a adăugat Ministerul, se urmărește recunoașterea echivalenței standardelor de securitate ale țărilor terțe, recunoașterea procesului comun de evaluare al Conferinței Europene a Aviației Civile ca o condiție prealabilă obligatorie pentru aprobarea echipamentelor de securitate a aviației civile, precum și introducerea tipurilor de infracțiuni în procesul de verificare aprofundată a antecedentelor necesare la recrutarea și instruirea personalului.
Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.
Vreți să susțineți ceea ce facem?
Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.
Susțineți NewsMaker!