Ședința de judecată la care urma să fie examinat recursul avocaților lui Plahotniuc, amânată pentru a patra oară
Full Article 2 minutes read

Ședința de judecată la care urma să fie examinat recursul avocaților lui Plahotniuc, amânată pentru a patra oară

Curtea de Apel Chișinău a amânat pentru a patra oară ședința de judecată la care urma să fie examinat recursul avocaților privind anularea mandatului de arest, emis pe numele lui Vladimir Plahotniuc. Informația a fost confirmată pentru NM de către Emil Gaitur, ofițerul de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Ședința urma să aibă loc astăzi, 10 iunie, însă la solicitarea avocatului, aceasta a fost amânată pentru mâine, 11 iunie.

Amintim că pe 22 mai, magistrații Judecătoriei Ciocana au emis un mandat de arest pentru 30 de zile pe numele lui Plahotniuc. Demersul procurorilor PCCOCS a fost înaintat în legătură cu noile capete de acuzare care i-au fost aduse lui Plahotniuc în dosarul furtului miliardului.

Menționăm că pe 18 mai, procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a declarat că Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului. Acesta a precizat că fostul președinte al Partidului Democrat a obținut peste 100 mln de dolari în mod fraudulos.

Suma a fost direcționată spre procurarea pachetului de acțiuni al unei bănci, clădiri, compania de asigurare ASITO, Casa Modei, hotelul Național. De asemenea, banii primiți din creditul de la BEM erau utilizați de Plahotniuc în scopuri personale, către companiile afiliate acestuia: cumpărarea unui avion, achitarea curselor charter personale, dar și a persoanelor din anturajul acestuia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: