Ședința de judecată privind arestul la domiciliu în cazul lui Stoianoglo a fost întreruptă
Full Article 2 minutes read

Ședința de judecată privind arestul la domiciliu în cazul lui Stoianoglo a fost întreruptă

Ședința de judecată în cazul lui Alexandr Stoianoglo va continua miercuri, 3 noiembrie. Judecătorul Nicolae Corcea va continua să examineze demersul Procuraturii Anticorupție, cu privire la prelungirea termenului de arest la domiciliu în cazul procurorului general suspendat.

După ce magistratul a anunțat pauză, Stoianoglo le-a spus jurnaliștilor că, de această dată, procurorul a prezentat o singură probă nouă – audierea administratorului de insolvență, care susține că Stoianoglo ar fi încercat să îl preseze, pentru ca acesta să solicite banii de la Gazprombank. Stoianoglo susține că nu există dovezi clare care să-i demonstreze vinovăția.

Avocatul lui Stoianoglo a refuzat să ofere comentarii și a precizat că va răspunde la întrebările presei după finalizarea ședinței de judecată.

Amintim că, anterior, avocatul Vasile Gafton a solicitat recuzarea judecătorului Nicolae Corcea, însă demersul a fost respins.

Pe 29 octombrie, procurorul Victor Furtună a depus un demers cu privire la prelungirea termenului de arest la domiciliu în cazul lui Stoianoglo. El a fost suspendat din funcția de procuror general pe 5 octombrie. În aceiași zi, a fost reținut pentru 72 de ore.

Pe numele său a fost inițiat un proces penal pe 4 capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. Pe 8 octombrie, la expirarea termenului de 72 de ore de la reținerea sa, judecătorii au decis plasarea acestuia în arest la domiciliu. Stoianoglo susține că nu există probe împotriva sa și că dosarul ar fi unul politic. Avocații săi au depus o solicitare privind eliberarea sa, în timp ce procurorii au cerut plasarea acestuia în detenție în penitenciar. Ambele au fost respinse.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: