Ședința Guvernului – contramandată, iar a Parlamentului – o dată la două săptămâni. Explicația PAS
Full Article 2 minutes read

Ședința Guvernului – contramandată, iar a Parlamentului – o dată la două săptămâni. Explicația PAS

Ședința Guvernului, anunțată pentru ziua de joi, 9 februarie, începând cu ora 15:00, a fost amânată. Reprezentanții executivului susțin că de vină ar fi „motivele operaționale”. Totodată, și ședința Parlamentului se va desfășura o dată la două săptămâni.

Contactată de NM Adriana Vlas, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate, a explicat că în lipsa celor șapte membri a cabinetului de miniștri, care au fost plecați la Bruxelles, s-au acumulat angajamente urgente, motiv care a dus la amânarea ședinței Guvernului.

Totodată, ședința Parlamentului se va desfășura o dată la două săptămâni din „necesitatea de a transparentiza cât mai mult procesul legislativ și de a avea o mai bună coordonare cu activitatea Guvernului pe partea propunerilor legislative venite de la Executiv”.

„Legislativul va avea mai mult timp pentru elaborarea, consultarea proiectelor de lege, organizarea dezbaterilor publice, publicarea în timp util a documentelor pentru a putea fi consultate de către societatea civilă. Totodată, Parlamentul se va convoca oricând va fi nevoie. Menționăm că munca deputaților constă și din vizite în teritoriu, pe care le vor putea desfășura în săptămânile în care nu se organizează ședințele plenare”, a adăugat Adriana Vlas.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: